FR


NL


EN


Icône Facebook
EXTRA VIRGINE OLIJFOLIE
Zachte smaak

IBROLIVA
Producent : Aceitunas Jaen
Land : Spanje – Andalousië
Inhoud : Blik 2 l

Beschrijving : deze extra virgine olijfolie van de Arbequinavariëteit is geel van kleur met groene reflecties. Ze komt uit de streken van La Loma en Condado. In de mond een gedomineerde zoete sensatie van rijpe tomaat, amandel en hazelnoot, Perfect gebalanceerde olie.

HACIENDA LA LAGUNA
Producent : Aceites La Laguna (Jaen)
Land : Spanje – Andalousië
Inhoud : Blik 250 ml, 500 ml, 1 l, 3 l

Beschrijving : deze extra virgine olijfolie van de Arbequinavariëteit komt uit de streken van La Loma en de Sierra Maginavallei Ze heeft frisse
en zeer fruitige aroma's met een hint van vers gemaaid gras, groene appel en amandel.
Ze is vooral aanbevolen voor het afwerken van gerechten, salades en eveneens voor desserts.


GOED OM TE WETEN

Olijfolie is een natuurlijk, gezond en heerlijk vruchtensap.
Het reglement onderscheidt 3 kwaliteiten van olijfolie.

Extra vergine : van onberispelijke smaak en met
minder dan 0,8% vrij zuur.
(het oliezuur is maximum 0,8 gr voor 100 gr olie)

Vergine : met vrij zuur tussen 0,8 % en 2%

Lampant : met vrij zuur hoger dan 2%

Er bestaan vele soorten olijfolie : zachte en gladde oliën, geassembleerde oliën, eensoortige oliën,
gefilterde en nietgefilterde oliën.
Deze oliën van gecontroleerde herkomst of niet, bieden een breed palet van aroma's.
Volgens het reliëf, het klimaat, de variëteit van het fruit en de deskundigheid van de ambachtslieden zal deze olie een totaal verschillende smaak, kleur en structuur hebben.

De bio olijfoliën zijn gemaakt dankzij een ecologische landbouw, die scrupuleus milieuvriendelijk is en enkel gebruik maakt van natuurlijke hulpbronnen, zonder chemische of synthetische produkten,

Daar wij meer en meer gezond en veilig willen eten, is het geen toeval dat het gebruik van olijfolie steeds meer toeneemt.
Het is zowel voor zijn smaakkwaliteiten als voor zijn therapeutische voordelen.
Olijfolie is rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren.
Deze zuren hebben een positief effekt op de kwaliteit van de cholesterol in het bloed.
Olijfolie bezit ook een hoog gehalte aan vitamines E, essentieel voor de opbouw en het onderhoud van het    zenuw- en spierstelsel.


Olijfolie is de zon, de gezondheid en de genoegens
van de tafel.