JEREZ sherryazijn of XERES In het zuiden van Spanje, in Andalousië, liggen 10,000 hectares van wijngaarden, tussen Jerez en de maritieme steden van El Puerto de Santa Maria en Sanlucar de Barrameda. Het is op een wanhopige arme klei-kalksteenbodem, noodzakelijk om de schaarse maar hevige regenval te absoberen, dat de Palominodruif met 300 dagen zon per jaar een droge en geurige wijn produceert. Jerez azijn is gemaakt van wijn volgens het solera-systeem, In de wijnkelder worden de vaten opgestapeld per jaar, de oudste (op de grond geplaatst, de solera) naar de jongste. Na het aftappen van een derde van de solera voor het bottelen, voltooit men het niveau met wijn van het volgende jaar, en zo verder tot de laatste rij. De aanduiding 'Sherry azijn' verklaart de veroudering in Solera van 6 maanden voor de traditionele azijn, 2 jaar voor de Reserva en 10 jaar voor de Gran Reserva. ARVUM Producent : Aecovi-Jerez (Jerez de la Frontera) Spanje- Andalousië Inhoud : 250 ml Sherry azijn « reserva » Beschrijving : Deze azijn van mahonie kleur wordt gerijpt in eiken vaten volgens hetzelfde traditionele systeem 'Criadenas en Solera' van sherrywijnen. Muskaat Sherry azijn Beschrijving : intense aroma's, krachtig met notities van muskaatwijn, bloemige noten, zacht en delicaat. In de mond, een lichte zoete smaak, zacht en evenwichtig. Pedro Ximenez Sherry azijn Omschrijving : zoet -zure azijn met een complex aroma die de bijtende en intense aroma's van sherry azijn bewaard, maar verzacht door het inbrengen van een klein deel van de zoete Pedro Ximenez wijn. In de mond presenteerd hij een complexiteit met lange verlengde en getemperde zachtheid.
Een must, snobisme, een passie, aceto Beschrijving : mature azijn van meer dan 2 jaar met intense aroma's en fijne, fluweelachtige zoet en zure smaak. Aanbevolen met olijfolie, noten, pistache, hazelnoot, pinda, zachte amandel, pecannoten. |
FILING scrl • Rue Haut Husquet 68 • 4800 Petit-Rechain • Belgique • +32(0)87.33.14.67 • +32(0)497.54.55.59 • info@filing.be |