FR


NL


EN


Icône Facebook
JEREZ sherryazijn of XERES

In het zuiden van Spanje, in Andalousië, liggen 10,000 hectares van wijngaarden, tussen Jerez en de maritieme steden van El Puerto de Santa Maria en Sanlucar de Barrameda.
Het is op een wanhopige arme klei-kalksteenbodem, noodzakelijk om de schaarse maar hevige regenval te absoberen, dat de Palominodruif met 300 dagen zon per jaar een droge en geurige wijn produceert.
Jerez azijn is gemaakt van wijn volgens het solera-systeem, In de wijnkelder worden de vaten opgestapeld per jaar, de oudste (op de grond geplaatst, de solera) naar de jongste. Na het aftappen van een derde van de solera voor het bottelen, voltooit men het niveau met wijn van het volgende jaar, en zo verder tot de laatste rij.
De aanduiding 'Sherry azijn' verklaart de veroudering in Solera van 6 maanden voor de traditionele azijn, 2 jaar voor de Reserva en 10 jaar voor de Gran Reserva.ARVUM
Producent : Aecovi-Jerez (Jerez de la Frontera)
Spanje- Andalousië
Inhoud : 250 mlSherry azijn « reserva »

Beschrijving : Deze azijn  van mahonie kleur wordt gerijpt in eiken vaten volgens hetzelfde traditionele systeem 'Criadenas en Solera' van sherrywijnen.

De neus combineert azijnzuur met bijtende notities en een eikenhouten aroma.

In de mond, onderscheidt de persistentie zich op een elegante manier.


Muskaat Sherry azijn

Beschrijving : intense aroma's, krachtig met notities van muskaatwijn, bloemige noten, zacht en delicaat. In de mond, een lichte zoete smaak, zacht en evenwichtig.Pedro Ximenez Sherry azijn

Omschrijving : zoet -zure azijn met een complex aroma die de bijtende en intense aroma's van sherry azijn bewaard, maar verzacht door het inbrengen van een klein deel van de zoete Pedro Ximenez wijn. In de mond presenteerd hij een complexiteit met lange verlengde en getemperde zachtheid.BALSAMICO AZIJN

Een must, snobisme, een passie, aceto
balsamico prikkelt de smaak van diegene die
ervan proeven. Deze nectar, afkomstig uit Italië, is niet gemaakt van wijn maar van Trebbianodruiven van de streek van Modena, Zwart, dik, stroperig, ondoorzichtig, kan het worden gedronken voor zichzelf als een fijne likeur of zelfs gebruikt als remedie.
Zijn kwaliteit en prijs is gebaseerd op zijn verouderingstijd. Een zeer nauwkeurige wetgeving op basis van leeftijd is nageleefd in zijn marketing.
De druiven worden laat geoogst om een optimale suikerconcentratie te bekomen. Daarna worden ze gekookt en gereduceerd (30-70%) voordat ze achtereenvolgens rijpen in vaten van verschillende houtsoorten.
Er zijn twee soorten azijn. Dit zijn twee verschillende producten.
Azijn (aceto balsamico di Modena) is een azijn van ten minste 2 maanden oud en soms verkocht oud van 3,5,8 of 10 jaar.
De tradionele azijn (aceto balsamico tradizionale di Modena) wordt vertaald op verzoek van de producenten als 'specerij'.
Deze azijn is 12 of 25 jaar oud.Aceto Balsamico des Duca di Modena
Producent : Aceto Balsamico del Duca (Spilambero-Modena)
Italië – Emilia Romagna
Inhoud : 250 ml, 500ml, 1 l


Beschrijving : mature azijn van meer dan 2 jaar met intense aroma's en fijne, fluweelachtige zoet en zure smaak.

Aanbevolen met olijfolie, noten, pistache, hazelnoot, pinda, zachte amandel, pecannoten.