FR


NL


EN


Icône Facebook
EXTRA VIRGINE OLIJFOLIE
Intense smaak

TUCCIOLIVA

Producent : San Amador (Martos)
Land : Spanje – Andalousië
Inhoud : Olivia 500 ml, Mystic 250 ml

Beschrijving : deze extra virgine olijfolie is een natuurlijk fruitsap van de beste olijven van de Picualvariëteit, geoost in de maand oktober.
Zeer fruitige olie met een lichte bitterheid en zeer evenwichtige specerijen.
Zeer mooie geschenkverpakkingen.


HACIENDA LA LAGUNA
Producent : Aceites La Laguna (Jaen)
Land : Spanje – Andalousië
Inhoud : Blik 2 l, Blik 5 l

Beschrijving : deze extra virgine olijfolie van de Picualvariëteit, voornamelijk van de provincie van
Jaen, is een olie met aangename groene tinten met een sterke en intense smaak met een goed evenwicht tussen de bitterheid en scherpte.
Ze wordt voornamelijk gebruikt voor het bakken.

GOED OM TE WETEN

Olijfolie is een natuurlijk, gezond en heerlijk vruchtensap.
Het reglement onderscheidt 3 kwaliteiten van olijfolie.

Extra vergine : van onberispelijke smaak en met
minder dan 0,8% vrij zuur.
(het oliezuur is maximum 0,8 gr voor 100 gr olie)

Vergine : met vrij zuur tussen 0,8 % en 2%

Lampant : met vrij zuur hoger dan 2%

Er bestaan vele soorten olijfolie : zachte en gladde oliën, geassembleerde oliën, eensoortige oliën,
gefilterde en nietgefilterde oliën.
Deze oliën van gecontroleerde herkomst of niet, bieden een breed palet van aroma's.
Volgens het reliëf, het klimaat, de variëteit van het fruit en de deskundigheid van de ambachtslieden zal deze olie een totaal verschillende smaak, kleur en structuur hebben.

De bio olijfoliën zijn gemaakt dankzij een ecologische landbouw, die scrupuleus milieuvriendelijk is en enkel gebruik maakt van natuurlijke hulpbronnen, zonder chemische of synthetische produkten,

Daar wij meer en meer gezond en veilig willen eten, is het geen toeval dat het gebruik van olijfolie steeds meer toeneemt.
Het is zowel voor zijn smaakkwaliteiten als voor zijn therapeutische voordelen.
Olijfolie is rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren.
Deze zuren hebben een positief effekt op de kwaliteit van de cholesterol in het bloed.
Olijfolie bezit ook een hoog gehalte aan vitamines E, essentieel voor de opbouw en het onderhoud van het    zenuw- en spierstelsel.


Olijfolie is de zon, de gezondheid en de genoegens
van de tafel.