FR


NL


EN


Icône Facebook
EXTRA VIRGINE OLIJFOLIE
Groene fruitige smaak

IBROLIVA
Producent : Aceitunas Jaen
Land : Spanje – Andalousië
Inhoud : Blik 2 l en 5 l



Beschrijving : deze extra virgine olijfolie is een mengeling van de Picual- en Arbequinavariëteiten; de ene bitter de andere zacht.
Ze komt uit de streken van La Loma en Condado.
Groenachtig van kleur met aroma's van artisjokken en groene tomaten.
Ze wordt gebruikt in salades en om te bakken.



HACIENDA LA LAGUNA « gran selección »
Producent : Aceites La Laguna (Jaen)
Land : Spanje – Andalousië
Inhoud : Design 1000 ml
              Cilindrica + stop : 500 ml
              Blik : 250 ml, 500 ml, 1 l, 3 l en 5 l

Beschrijving : deze extra vergine olijfolie is een mengeling van Picual-, Arbequina- en Manzanillavariëteiten. Ze komt uit de streken van La Loma en de Sierra Maginavallei.
La Grande Séleccion, heeft aroma's van appel, groene amandelen en tomatenbladeren met eveneens een fruitige smaak, veel frisheid en een lichte bittere en pikante eindnasmaak van een prachtige finesse. Ze wordt zowel gebruikt voor salades als voor het bakken.

GOED OM TE WETEN

Olijfolie is een natuurlijk, gezond en heerlijk vruchtensap.
Het reglement onderscheidt 3 kwaliteiten van olijfolie.

Extra vergine : van onberispelijke smaak en met
minder dan 0,8% vrij zuur.
(het oliezuur is maximum 0,8 gr voor 100 gr olie)

Vergine : met vrij zuur tussen 0,8 % en 2%

Lampant : met vrij zuur hoger dan 2%

Er bestaan vele soorten olijfolie : zachte en gladde oliën, geassembleerde oliën, eensoortige oliën,
gefilterde en nietgefilterde oliën.
Deze oliën van gecontroleerde herkomst of niet, bieden een breed palet van aroma's.
Volgens het reliëf, het klimaat, de variëteit van het fruit en de deskundigheid van de ambachtslieden zal deze olie een totaal verschillende smaak, kleur en structuur hebben.

De bio olijfoliën zijn gemaakt dankzij een ecologische landbouw, die scrupuleus milieuvriendelijk is en enkel gebruik maakt van natuurlijke hulpbronnen, zonder chemische of synthetische produkten,

Daar wij meer en meer gezond en veilig willen eten, is het geen toeval dat het gebruik van olijfolie steeds meer toeneemt.
Het is zowel voor zijn smaakkwaliteiten als voor zijn therapeutische voordelen.
Olijfolie is rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren.
Deze zuren hebben een positief effekt op de kwaliteit van de cholesterol in het bloed.
Olijfolie bezit ook een hoog gehalte aan vitamines E, essentieel voor de opbouw en het onderhoud van het    zenuw- en spierstelsel.


Olijfolie is de zon, de gezondheid en de genoegens
van de tafel.